Lectores,
lectors,

Hem tancat el XVI Certamen nacional infantil i juvenil de lectura en veu alta.

Una edició que mai oblidarem, perquè el Covid19 va irrompre quan la lectura havia de sortir de les aules per mostrar-se als escenaris d’arreu de Catalunya. Més de seixanta quarts de final esperaven els nois i noies que havien estat triats pels seus centres educatius per llegir els textos que havien preparat.

Després d’un parell de setmanes fora de joc, vam decidir fer alguna cosa. Llibres, casa, nois i noies preparats per llegir… aquesta combinació ens va portar a la proposta del Certamen en confinament. Fil a l’agulla, i vam presentar la proposta al nostre web.

I gràcies a la col·laboració dels 450 centres educatius que s’hi van inscriure, dels milers de famílies i lectors i lectores que hi van participar. Vam rebre més de 2.600 vídeos i en vam poder validar quasi 2.200, que ara llueixen al canal de Youtube i que ens fan sentir molt orgulloses de la feina feta.

L’experiència ha estat impressionant: d’una banda esgotadora, perquè les circumstàncies han estat complicades i l’arribada de vídeos superava la capacitat laboral de les dues persones que ens hi hem pogut dedicar. Sí, dues… ha estat de bojos. Però d’una altra banda, molt enriquidora! Ens hem sentit més properes que mai a les mestres i els mestres, a les famílies, hem gaudit de la lectura, dels llibres que els nois i noies triaven, de l’esforç i de ls paraules amables i encoratjadores que hem rebut en tot moment.

Hem après molt i esperem que tot el que hem après sigui aplicable en el futur del Certamen.

De moment, marxem a descansar. Ja teniu els llibres proposats per a la propera edició del Certamen.

Us esperem a l’octubre en una nova edició del Certamen!

Us desitgem un bon estiu, ple de salut i de descans i, només faltaria, bona lectura!