FAQs
ESCOLAR

Podeu trobar aquí la informació necessària abans de fer la inscripció.

No. En el moment de la inscripció és el centre qui s’inscriu en les categories que vulgui. El Certamen és una feina de grup (cicle, classe, grup petit) que es durà a terme durant el primer i segon trimestre de curs. A finals de febrer o mitjan març rebreu la comunicació per demanar-vos el nom del vostre representant. Triar l’alumne d’entrada frustra l’objectiu del Certamen: incentivar el gust per la lectura, millorar la capacitat lectora, cooperar per millorar.

En cadascuna de les fases (semifinal, final territorial i Festa de la Lectura) l’alumnat participant ha de portar el llibre per poder llegir-ne el fragment que li toqui. Per poder contextualitzar el fragment, és important que l’alumnat hagi llegit el llibre sencer. Per això, si no us és possible incloure els llibres com a lectures de curs, us recomanem que en tingueu alguns exemplars a la biblioteca per a poder-los fer rodar entre l’alumnat.

Dos dies lectius abans de la semifinal, des de l’organització s’informàra, per correu-e, del fragment seleccionat. A la final territorial, és el centre qui tria el fragment del llibre que ha seleccionat lliurement.

No, és el centre educatiu qui decideix quin curs o cursos participen en cada categoria. Hi pot participar amb un sol curs (per exemple 1r d’ESO a Corsaris o 3r a Tropa, o 4t de primària a Grumets vermells i 6è a Grumets verds) o amb tot el cicle.

En els actes presencials s’ofereixen un nombre de places per centre segons el lloc on se celebra l’acte: en el moment que us fem arribar les dades de la convocatòria us indiquem quantes places disposeu perquè us pugueu organitzar. És el centre educatiu qui decideix com es reparteixen les places dels acompanyants: professorat, companys del lector o lectora, familiars…

Els actes relacionats amb el Certamen de LVA sempre se celebren en jornada laboral i en horari lectiu.

L’agenda del web del Certamen es va actualitzant permanentment amb les dates, horaris i lloc de les diverses fases, però el centre educatiu rebrà un correu de convocatòria amb totes les dades.

El desplaçament van a compte del centre escolar.

El jurat observa la dicció, el ritme i la interpretació del text que es llegeix.
El Certamen de LVA està organitzat per la Fundació Enciclopèdia Catalana i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
Tornar