Lectores,
Lectors,

El Certamen de lectura en veu alta no és només una activitat escolar, una mostra de lectura i expressió oral, un concurs que té l’objectiu incentivar la lectura entre els nois i noies. També vol ser un espai de descoberta, un generador d’iniciatives i una iniciativa de creació de coneixement. Creiem que amb 1.072 centres educatius inscrits en aquesta setzena edició, ja podem dir que som referents en relació a la lectura en veu alta.

Per això busquem aliances entre entitats públiques i privades (Grup Enciclopèdia,  Departament d’Educació i Departament de Cultura  de la Generalitat de Catalunya), perquè pensem que val la pena treballar plegats per aconseguir l’objectiu que tots perseguim: fomentar la lectura, crear lectors i lectores, promoure la literatura.

En aquest context, aquest any 2020 us oferim 20 activitats formatives  sobre la lectura en veu alta:

  • 10 tallers de lectura en veu alta a les biblioteques, gràcies a la col·laboració amb el Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques. El taller dona eines per a:

– Aprendre i millorar la capacitat d’expressar-nos oralment.
– Incorporar de manera fluida i natural la lectura en veu alta.
– Comprendre l’organització del text.​
– Aprendre a relaxar-nos i a superar les pors.​
– Treballar l’entonació, la vocalització, el ritme i la interpretació.

Podeu consultar l’acord, els llocs, dates i hores en aquest enllaç: bit.ly/2veo3Vh

  • 9 xerrades monogràfiques sobre la lectura en veu alta vista per la neurociència.  Aquesta xerrada ha estat creada especialment per al Certamen de lectura en veu alta per tres doctores en psicologia cognitiva de la UPF.

Amb aquest monogràfic volem aportar nova llum a les virtuts de la lectura i, més concretament, de la lectura en veu alta. Podeu trobar l’adreça  de les xerrades  a l’agenda del web. Aquestes són les poblacions i dates ( a les 18 h):

– Barcelona: 30 gener i 17 febrer
– Lleida: 4 febrer
– Tortosa: 10 febrer
– Granollers: 11 febrer
– Tarragona: 18 febrer
– Girona: 20 febrer
– Terrassa: 20 febrer
– Manresa: 4 març

Esperem que aquestes sessions formatives siguin del vostre interès i en gaudiu molt!