recursos

Tallers de formació

Tallers de lectura en veu alta per al professorat dels centres inscrits al XVIII Certamen de lectura en veu alta. Ritme, dicció, interpretació…  Berta Giraut i/o Jordi Vidal, que formen part del jurat de les finals territorials, us donaran consells i us resoldran dubtes. Tallers telemàtics. Consulteu les dates a l’agenda.

Clips de lectura

CONSELLS PER A NOIS I NOIES

Consells per a nois i noies per fer una bona lectura en veu alta.

LECTURES COMENTADES

L’actor Jordi Vidal explica en quins aspectes es fixarà a l’hora de fer cada lectura.

TUTORIAL DE LECTURA EN VEU ALTA I MODELS DE LECTURA

Consells de l’actriu Berta Giraut per a portar a terme una bona lectura en veu alta i set fragments d’obres llegides en veu alta que ens serveixen com a model.

LECTURA I PROCESSOS D’APRENENTATGE

Consells d’un grup d’investigadors per a gestionar les emocions que genera el Certamen de lectura en veu alta. 

Manual de lectura en veu alta

LFundació Enciclopèdia Catalana i l’editorial Text-laGalera van editar l’any 2015 un manual de lectura en veu alta que podeu descarregar-vos en aquest enllaç. El manual ha estat elaborat per la Txell Sota, formadora de lectura en veu alta de la Fundació Enciclopèdia Catalana.

Vídeo-taller: eines per treballar la lectura en veu alta

En aquest vídeo podreu trobar propostes pràctiques i consells per a aconseguir una bona lectura en veu alta. El taller té lloc en una classe d’un grup d’alumnes de teatre (Món de Mones, Escola de Teatre) i és a càrrec de Gemma Martínez, actriu i pedagoga.

Accediu al vídeo del taller

Apunts: eines per a treballar la lectura en veu alta

Taules i criteris de valoració

Tornar