[bra_dropcaps style=”dropcap1″]L[/bra_dropcaps]a Fundació Enciclopèdia Catalana és l’entitat cultural que encapçala el Grup format per diferents empreses editorials, l’objectiu de les quals és promocionar la llengua i la cultura catalanes especialment mitjançant l’edició d’enciclopèdies, llibres de consulta, diccionaris, llibres infantils i juvenils, llibres de text i obres de literatura catalana i universal.

 

Tota cultura necessita eines, camins, escenaris. Eines per a construir els continguts que corresponen al propi temps. Camins per a fer que aquests continguts arribin arreu: les paraules, les imatges, els sons. Escenaris per a mostrar la creació i la recerca, però també per intercanviar les visions del món.

La Fundació Enciclopèdia Catalana vol contribuir, fins allà on pugui i amb tot el seu entusiasme, a la creació d’eines, camins i escenaris per a la cultura catalana. En aquesta línia, una de les nostres apostes més fermes és el CERTAMEN NACIONAL INFANTIL I JUVENIL DE LECTURA EN VEU ALTA, dirigit a alumnes de tot Catalunya, perquè aquestes eines, aquests camins i aquests escenaris han de ser també de futur.

Fundació Enciclopèdia Catalana creiem que el gust per la lectura comença per escoltar. Els nens i les nenes necessiten contes i històries, però també necessiten pares, mares, germans, germanes, amics o amigues que els expliquin contes, que els expliquin històries. Pensem que les ganes de llegir es poden encomanar escoltant com una altra persona llegeix.
No descobrim res de nou si diem que el foment de la lectura sempre ha estat una de les prioritats dels currículums escolars. Fundació Enciclopèdia Catalana hi vol contribuir amb aquest Certamen de lectura en veu alta. Esperem que les escoles de Catalunya es facin seu el lema “Llegim en veu alta: a tot arreu i en tot moment”.

Des del IX Certamen la Fundació Enciclopèdia Catalana i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, en el marc del  Pla Nacional de Lectura (2012-2016), han arribat a un acord de col·laboració per a l’organització del Certamen nacional infantil i juvenil de lectura en veu alta. Aquest acord neix de l’interès d’ambdues entitats per la promoció de la lectura i estem convençuts que l’estreta col·laboració que engeguem permetrà que el Certamen segueixi creixent en quantitat i en qualitat.

Col·laboradors

Entitats que col·laboren en l’organització del certamen