Preguntes freqüents - Lectura en Veu Alta

Preguntes freqüents

1. Què cal saber abans de fer la inscripció al Certamen?

Podeu trobar aquí la informació necessària abans de fer la inscripció.

 

1. En el moment de la inscripció, hem de donar el nom dels lectors o lectores que representen el centre?

No. En el moment de la inscripció és el centre qui s’inscriu en les categories que vulgui. El Certamen és una feina de grup (cicle, classe, grup petit) que es durà a terme durant el primer i segon trimestre de curs. A finals de febrer o mitjan març rebreu la comunicació per demanar-vos el om del vostre representant.

Triar l’alumne d’entrada frustra l’objectiu del Certamen: incentivar el gust per la lectura, millorar la capacitat lectora, cooperar per millorar.

1. Quins llibres són els seleccionats per a aquesta edició del Certamen?

Podeu trobar-los en aquest mateix web: Lectures del XV CLVA – Curs 2018-2019

1. És obligatori llegir els llibres proposats?

Els llibres proposats per a cada categoria no són de lectura obligatòria, però són els llibres dels quals s’extreuen els fragments que es llegeixen als quarts de final, a la semifinal i a la final.

Tot i no ser obligatoris, considerem que és important que, si més no els finalistes, els hagin llegit per tal de contextualitzar el fragment que llegiran. Per això, si no us és possible incloure els llibres com a lectures de curs, us recomanem que en tingueu uns exemplars a la biblioteca per a poder-los fer rodar entre l’alumnat.

2. En cada categoria, hi ha un llibre per a cada curs del cicle (per exemple, un per a cinquè i un per a sisè)?
 No, els dos llibres participen per categoria (cicle), no per curs.
3. On puc trobar els fragments de lectura que es llegiran en els quarts?

El centre educatiu rebrà els fragments DEU dies naturals abans del quart en l’adreça de correu-e amb la qual va fer la inscripció.

4. Cal que, si es participa en una categoria, hi participi tot el cicle?

No, és el centre educatiu qui decideix quin curs o cursos participen en cada categoria. Hi pot participar amb un sol curs (per exemple 1r d’ESO a Corsaris o 3r a Tropa, o 4t de primària a Grumets vermells i 6è a Grumets verds) o amb tot el cicle.

5. Als actes hi poden anar, com a acompanyants, tots els alumnes que han participat en l'activitat?

A quarts de final, semifinals i final s’ofereixen un nombre de places per centre segons el lloc on se celebra l’acte: en el moment que us fem arribar les dades de la convocatòria us indiquem quantes places disposeu perquè us pugueu organitzar. A quarts de final i semifinals el nombre aproximat d’acompanyants és entre 6 i 12 persones.

És el centre educatiu qui decideix com es reparteixen les places dels acompanyants: professorat, companys del lector o lectora, familiars…

6. Els quarts de finals, les semifinals i la final se celebren en cap de setmana o en jornada laboral?

Els actes relacionats amb el Certamen de LVA sempre se celebren en jornada laboral i en horari lectiu.

7. On es pot consultar on i quan són els quarts de final i les semifinals?

L’agenda del web del Certamen es va actualitzant permanentment amb les dates, horaris i lloc de tots els quarts, semifinals i final, però el centre educatiu rebrà un correu de convocatòria amb totes les dades.

8. El desplaçament a quarts de final està subvencionat? I el de semifinals? I la final?

El desplaçament a quarts i a semis va a compte del centre escolar. El de la final està subvencionat (en un 50% de la factura de la companyia de transport) per als centres de fora de Barcelona i àrea metropolitana.

9. Què té en compte el jurat?

El jurat observa la dicció, el ritme i la interpretació del text que es llegeix.

10. Qui organitza el Certamen?

El Certamen de LVA està organitzat per la Fundació Enciclopèdia Catalana i el Departament d’Ensenyament, i compta amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”.

 

Disseny web