Preguntes freqüents


1. És obligatori llegir els llibres proposats?

Els llibres proposats per a cada categoria no són de lectura obligatòria, però són els llibres dels quals s’extreuen els fragments que es llegeixen als quarts de final, a la semifinal i a la final.

Tot i no ser obligatoris, considerem que és important que, si més no els finalistes, els hagin llegit per tal de contextualitzar el fragment que llegiran. Per això, si no us és possible incloure els llibres com a lectures de curs, us recomanem que en tingueu uns exemplars a la biblioteca per a poder-los fer rodar entre l’alumnat.

2. En cada categoria, hi ha un llibre per a cada curs del cicle (per exemple, un per a cinquè i un per a sisè)?
 No, els dos llibres participen per categoria (cicle), no per curs.
3. On puc trobar els fragments de lectura que es llegiran en els quarts?

El centre educatiu rebrà els fragments DEU dies naturals abans del quart en l’adreça de correu-e amb la qual va fer la inscripció.

4. Cal que, si es participa en una categoria, hi participi tot el cicle?

No, és el centre educatiu qui decideix quin curs o cursos participen en cada categoria. Hi pot participar amb un sol curs (per exemple 1r d’ESO a Corsaris o 3r a Tropa, o 4t de primària a Grumets vermells i 6è a Grumets verds) o amb tot el cicle.

5. Als actes hi poden anar, com a acompanyants, tots els alumnes que han participat en l'activitat?

A quarts de final, semifinals i final s’ofereixen un nombre de places per centre segons el lloc on se celebra l’acte: en el moment que us fem arribar les dades de la convocatòria us indiquem quantes places disposeu perquè us pugueu organitzar.

És el centre educatiu qui decideix com es reparteixen les places dels acompanyants: professorat, companys del lector o lectora, familiars…

6. Els quarts de finals, les semifinals i la final se celebren en cap de setmana o en jornada laboral?

Els actes relacionats amb el Certamen de LVA sempre se celebren en jornada laboral i en horari lectiu.

7. On es pot consultar on i quan són els quarts de final i les semifinals?

A l’agenda del web del Certamen hi ha les dates, horaris i lloc de tots els quarts, semifinals i final, però el centre educatiu rebrà un correu de convocatòria amb totes les dades.

8. El desplaçament a quarts de final està subvencionat? I el de semifinals? I la final?

El desplaçament a quarts i a semis va a compte del centre escolar. El de la final està subvencionat per als centres de fora de Barcelona i àrea metropolitana.

9. Què té en compte el jurat?

El jurat observa la dicció, el ritme i la interpretació del text que es llegeix.

10. Qui organitza el Certamen?

El Certamen de LVA està organitzat per la Fundació Enciclopèdia Catalana i el Departament d’Ensenyament, i compta amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”.

 

Disseny web